×
Їжа та кулінарія

Як приготувати лазанью-суп, щоб вона не була водянистою?

Суп з брокколі з сирними чіпсами

Суп з брокколі – хороший вибір для легкої вечері. Готується швидко, відмінно насичує і зігріває. Саме те, коли немає сил і часу на підготовку і хочеться виділити годинку-другу на релакс біля телевізора або з книгою в руках.

Смачно і швидко. Гаряченький суп хороший, коли немає бажання довго стояти біля плити, а хочеться швиденько наїстися, зігрітися, подобрішати і відпочити. Цього разу – з брокколі. І якщо ви готуєте легку вечерю для дітей, дуже навіть радимо рецепт. Впевнені, що в такому вигляді вони полюблять брокколі, в якій, як і в будь-якій капусті, багато клітковини для здоров’я кишечника та імунітету. Тільки не варіть овоч довго, щоб не втратити користь.

  • 400 г замороженої брокколі
  • 1 літр молока
  • 1 цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. борошна
  • спеції
  • 100 г твердого сиру (для чіпсів)
  • зелена цибуля (для подачі)

Приготування:

Цибулю і часник очистіть, подрібніть і обсмажте на вершковому маслі прямо в каструлі. Коли вони підрум’яняться, додайте борошно. Обсмажуйте ще пару хвилин.

Влийте молоко, перемішайте і варіть близько 5-10 хвилин, після чого додайте брокколі, спеції і тримайте на вогні ще 5 хвилин, поки капуста не стане м’якше.

Суп збийте занурювальним блендером. Подавайте з подрібненою зеленою цибулею і сирними чіпсами. Їх можна зробити заздалегідь. Це теж легко і швидко.

Гордон Рамзі радить вибирати для чіпсів пармезан, але можна і будь-який інший твердий сир, чеддер наприклад. Сформуйте з тертого сиру кола на папері для випічки, змащену рослинною олією, можна додатково присмачити прянощами. І відразу в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на п’ять, буквально до золотинки. Зробити сирні чіпси можна і в мікрохвильовці, вафельниці, навіть на сковороді. Захрумтять вони, коли охолонуть.

Сирна лазанья з кабачків з рікоттою і базиліком

Класична лазанья з листів тіста, що чергуються з овочами, сиром, жирними соусами бешамель і болоньєзе, є не кращим вибором для легкої вечері. Страва ситна і багатокомпонентна, ще й віднімає багато часу на приготування, особливо якщо у вас немає покупних листів для лазаньї. Тому сьогодні у нас швидкий варіант, причому ПХ, з кабачків або цукіні. Вони в рецепті замінюють звичне тісто. Спробуйте повторити і побачите, що це не менш смачно. Якщо мінімізувати кількість сиру, цілком придатна легка вечеря для коханого або коханої на дієті.

  • 3-4 кабачка або цукіні
  • 300 г рікотти
  • 0,5 скл. тертого пармезану
  • 1,5-2 скл. тертої моцарели
  • 1 яйце
  • 3-4 зубчики часнику
  • 700 мл томатного соусу
  • мускатний горіх
  • чорний перець
  • сіль
  • невеликий пучок базиліка

Приготування:

Кабачки або цукіні вимийте, просушіть і наріжте тонкими слайсами. В один шар розподіліть на паперових рушниках і посипте сіллю. Через 10 хвилин промокніть, щоб прибрати надлишки вологи.

Важливий момент. Щоб лазанья не була водянистою, скибочки кабачків і цукіні повинні бути дуже тонкими. Їх додатково можна погрилити з двох сторін.

Змішати яйце, рікотту, чорний перець, мускатний горіх, подрібнений часник, базилік (залиште трохи для подачі) і половину тертого пармезану.

Дно форми для запікання змастіть томатним соусом. Зверху інгредієнти в кілька шарів: овочі, суміш з рікотти, терта моцарела. Верхній шар змастіть томатним соусом, закрийте моцарелою і пармезаном. І відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Як тільки овочі стали м’якими, а сир зарум’янився, можна діставати з духовки і подавати, прикрасивши листям базиліка.

Ніжні курячі котлетки з виноградно-імбирним чатні

Відмінний варіант при правильному харчуванні і для тих, хто стежить за фігурою. Вечеря повинна включати продукти, багаті на білок, необхідний для будівництва м’язів і кісток, і клітковину, що дає тривале насичення і стимулює вироблення «хороших» кишкових бактерій, які важливі для імунної системи.

І ми пропонуємо побалувати себе ніжними котлетками з курячого фаршу та нежирного сиру. Будемо знову включати духовку, щоб: без розбризканого жиру на плиті, кіптяви на кухні і зайвих калорій. Доповніть котлети чашкою зеленого горошку, квасолі або улюбленими овочами – і це ідеально.

  • 500 г курячого фаршу
  • 250 г сиру (5% жирності)
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • спеції

Приготування:

Цибулини і часник очистіть і подрібніть.

Змішайте інгредієнти, зліпіть ПХ-котлетки, розподіліть їх на деку, збризніть водою, щоб вони вийшли соковитими, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Сьогодні познайомимо котлетки з виноградно-імбирним чатні. Так називають традиційні індійські соуси, що відтіняють смак основних страв. Для гострих страв вибирають негострі чатні і навпаки. Чатні можуть бути і сирими, і вареними, з’їдають їх відразу після приготування або консервують в банки.

У виноградний сезон доповніть курячі котлетки солодко-кислим виноградним чатні з імбиром і м’ятою, що збадьорить смакові рецептори.

Салат з тунця з білою квасолею

Секрет швидкого салату – в мінімумі продуктів, що вимагають термічної обробки, і простій (базовій) заправці. Легкий салат на вечерю – це відмінна ідея. Подружіть в ньому бобові, джерело якісного рослинного білка, тунець, також багатий білком, а також незамінними жирними кислотами Омега-3, і овочі.

Важливий момент. Щоб знизити калорійність готової страви, вибирайте тунець у власному соку, а не в маслі. Його можна і на сендвічі, і в пасту, пироги, пиріжки, слойки.

Будемо робити багато салату, відразу на велику сім’ю. Якщо у вас запланована легка вечеря на двох, зменшіть кількість інгредієнтів.

  • 200 г консервованого тунця у власному соку
  • 200 г консервованої квасолі
  • 200 г консервованого нуту
  • 1 невелика червона цибулина
  • 1 свіжий огірок
  • 5-6 помідорів чері
  • 1 авокадо
  • велика жменя оливок без кісточок
  • 2 ст. л. яблучного оцту, 1 ч. л. цукру і щіпка солі (для маринаду)
  • листя зеленого базиліка
  • 2-3 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту

Приготування:

Спершу замаринуйте цибулю. Просто очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями, обдайте окропом і залийте розведеним яблучним оцтом з цукром і дрібкою солі.

Поки цибуля маринується, підготуйте інші інгредієнти. Вимийте і просушіть листя базиліка, наріжте очищений авокадо, огірки, черрі, оливки.

З консервованих квасолі, нуту і тунця злийте рідину, з маринованої цибулі теж. У мисці для салату акуратно змішайте всі інгредієнти, крім тунця, базиліка і авокадо, і заправте оливковою олією і бальзамічним оцтом. Додайте інші компоненти – найніжніші – і готово. З шматочком свіжого зернового хліба – просто wow!

Можна сміливо грати з рецептом, міняти інгредієнти, мінімізувати склад, скоротивши, скажімо, до консервованого тунця, квасолі, зелені і спецій. Сюди б ще мариновані огірочки, щоб розбудити смакові рецептори. За швидкістю приготування вийде салат-рекордсмен. У п’ять хвилин вкладетеся. Можна, навпаки, зробити страву складніше, приєднавши, наприклад, бланшировану спаржеву квасолю, кукурудзу, варені яйця, кульки моцарели, наворожити багатокомпонентну заправку. Рецепт зовсім не боїться експериментів. Всім смачного!

Схожі публікації

Як смажити горіхи в духовці: покроковий гайд для ідеального смаку

Volodymmyr

Двічі обсмажуйте свої крильця з цветної капусти в стилі буффало для найхрумкішого хрумтіння.

Volodymmyr

Як просіювати борошно, щоб воно не розсипалось поза мискою

Volodymmyr