Поради та лайфхаки

Як приготувати морозиво в домашніх умовах

як приготувати морозиво в домашніх умовах

Введення

Літо — це пора, коли хочеться насолоджуватися свіжими і смачними десертами. Одним з найулюбленіших ласощів є морозиво, яке дарує нам прохолоду в спекотні дні. Приготувати морозиво вдома не тільки просто, але й дуже цікаво! У цій статті ми розглянемо різні рецепти морозива, від класичних до оригінальних, які ви зможете приготувати за короткий проміжок часу.

Домашнє морозиво — це не лише смачний десерт, але й можливість контролювати склад інгредієнтів. Ви можете обирати натуральні продукти, без консервантів і добавок, що робить морозиво більш корисним. Пропонуємо вам 20 простих і смачних рецептів, які підійдуть для будь-якої ситуації — від святкового столу до простого вечірнього десерту.

1. Класичне морозиво пломбір

Цей рецепт морозива пломбір — класика жанру. Воно виходить ніжним, кремовим і дуже смачним.

  • Порцій: 5
  • Калорій: 223 ккал/100 г
  • Час приготування: 8 годин

Інгредієнти:

  • 200 мл жирного молока;
  • 200 г вершків 30-33%;
  • 4 жовтки великих яєць;
  • 70 г цукру;
  • ванілін на кінчику ножа.

Процес приготування:

Нагрійте молоко і додайте збиті жовтки з цукром. Постійно помішуючи, заваріть крем — по консистенції повинна вийти текуча сметана. Збийте вершки до стійких піків і акуратно змішайте з охолодженим жовтковим кремом. Перекладіть в лоток і заморожуйте протягом 7 годин.

2. Вершкове морозиво

Це морозиво виходить дуже кремовим та смачним, ідеально підходить для будь-яких десертів.

  • Порцій: 10
  • Калорій: 270 кКал/100 г
  • Час на приготування: 9 годин

Інгредієнти:

  • 500 мл вершків 30-33%;
  • 150 мл жирного молока 3,2%;
  • 150 г цукру;
  • 3 великих жовтків;
  • щіпка ваніліну.

Процес приготування:

Жовтки розітріть з цукром. Додайте молоко і ванілін. Постійно помішуючи, нагрівайте суміш, але не доведіть до кипіння. Коли крем за консистенцією стане схожим на згущене молоко — зніміть з плити й остудіть. Збийте вершки до стійких піків і акуратно змішайте з остиглим кремом. Перемішайте до однорідної структури та перекладіть в лоток. Заморожуйте не менш 8 годин.

3. Ванільне морозиво

Справжнє ванільне морозиво — це те, що потрібно для любителів класичних десертів.

  • Порцій: 6
  • Калорійність: 222 кКал/100г
  • Час приготування: 8 годин

Інгредієнти:

  • 250 мл вершків 33%;
  • 250 мл молока 3,2%;
  • 120 г цукру;
  • 2 жовтки великих яєць;
  • 1 стручок ванілі.

Процес приготування:

Вершки змішайте з молоком, додайте ваніль і прогрійте на вогні до гарячого стану, але не кипіння. Збийте жовтки з цукром і влийте їх тонкою цівкою в гаряче молоко. Перемішайте до однорідної структури та прогрійте на вогні до загустіння. Остудіть масу, потім перелийте морозиво в лоток і відправте в заморозку на 7 годин.

4. Шоколадне морозиво

Для справжніх шоколадних гурманів це морозиво стане справжнім відкриттям.

  • Порцій: 4
  • Калорій: 303 кКал/100 г
  • Час приготування: 7 годин

Інгредієнти:

  • 4 великих яйця;
  • 140 г цукрової пудри;
  • 0,4 л вершків 30-33%;
  • 150 г шоколаду (краще брати гіркий);
  • 1 пачка ванільного цукру.

Процес приготування:

Розтопіть шоколад і додайте до збитих жовтків. Збийте білки з цукровою пудрою. В іншій місткості збийте вершки з ванількою. З’єднайте всі заготівлі: жовткову, білкову та вершкову і змішайте до однорідної маси. Перелийте в лоток і заморожуйте протягом 6-8 годин.

5. Фруктове морозиво

Це морозиво є чудовим варіантом для літніх днів, адже його можна готувати з будь-яких фруктів.

  • Порцій: 4
  • Калорій: залежить від набору інгредієнтів
  • Час на приготування: 5 годин

Інгредієнти:

  • 200 г будь-яких фруктів в довільних пропорціях;
  • 100 мл вершків 20%;
  • 25 г цукру.

Процес приготування:

Очистіть і поріжте фрукти. Збийте блендером в однорідне пюре. При необхідності — протріть через сито. Вершки збийте з цукром до пишності. Додайте фруктову масу і розмішайте. Поставте в морозилку на 5-6 годин.

6. Полуничне морозиво

Ніжне і ароматне полуничне морозиво — це справжня насолода для всіх любителів ягід.

  • Порцій: 8
  • Калорій: 142 кКал/100 г
  • Час на приготування: 9 годин

Інгредієнти:

  • 500 мл жирного молока 3,2%;
  • 0,3 кг ягід полуниці;
  • 2 жовтки великих яєць;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. згущеного молока;
  • сік часточки лимона;
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування:

Збийте жовтки з цукром, крохмалем і ванількою. Додайте сік лимона. Закип’ятіть молоко. Постійно помішуючи, введіть тонкою цівкою збиті жовтки. І на повільному вогні доведіть майже до кипіння. Охолодіть. Додайте ложку згущеного молока. Перебийте полуницю в пюре і змішайте з молочною заготівлею. Заморожуйте в герметичному контейнері 7-8 годин.

7. Бананове морозиво

Цей рецепт морозива підійде для тих, хто любить банани. Воно виходить дуже ніжним і смачним.

  • Порцій: 2
  • Калорій: 110 кКал/100 г
  • Час приготування: 10 хвилин + 4 години на заморозку

Інгредієнти:

  • 2-3 великих стиглих бананів;
  • мед за смаком.

Процес приготування:

Банани поріжте довільними шматочками, складіть в лоток і заморозьте. Перебийте заморожені банани разом з медом до однорідної кашки. Перекладіть у форму і поставте в морозилку до повного замерзання.

8. Морозиво з ківі

Це морозиво виходить легким, освіжаючим і дуже смачним.

  • Порцій: 4
  • Калорій: 64 кКал/100 г
  • Час приготування: 5 годин

Інгредієнти:

  • 0,4 ківі;
  • 50 мл води;
  • 30 г цукру.

Процес приготування:

Зваріть цукровий сироп. Очистіть ківі, наріжте шматочками та перебийте до однорідності в блендері. Змішайте пюре ківі з сиропом, викладіть у формочки для заморозки та відправте в морозилку на 3-4 години.

9. Фісташкове морозиво

Для любителів горіхів це морозиво стане справжнім делікатесом.

  • Порцій: 7
  • Калорій: 269 кКал/100 г
  • Час приготування: 9 годин

Інгредієнти:

  • 120 г фісташок;
  • 150 г вершків 30-33%;
  • 100 г цукру;
  • 2 жовтки;
  • 250 мл молока 3,2%.

Процес приготування:

Перебийте фісташки в дрібну крихту. Змішайте молоко і вершки. Закип’ятіть, додайте фісташкову пасту і залиште остигати. Розітріть жовтки з цукром і додайте в молочну суміш. Отриману заготівлю поставте на повільний вогонь і прогрійте до загустіння. Заморожуйте морозиво протягом 8 годин.

10. Кокосове морозиво

Це морозиво виходить дуже ароматним і смачним завдяки кокосовій стружці.

  • Порцій: 8
  • Калорій: 292 кКал/100г
  • Час на приготування: 8 годин

Інгредієнти:

  • 250 мл вершків 30-33%;
  • 250 мл кокосового молока (консервованого);
  • 100 г цукру;
  • 75 г дрібної стружки кокоса;
  • 5 жовтків великих яєць.

Процес приготування:

Збийте жовтки з цукром. Додайте молоко і прогрійте на повільному вогні. Коли маса загусне — зніміть з вогню і залиште охолонути. Збийте вершки в пишну щільну піну і змішайте з кокосовим кремом. В кінці додайте стружку кокоса і перемішайте. Перекладіть у форму і залиште в морозилці на 7-8 годин.

11. М’ятне морозиво

Цей десерт виходить дуже освіжаючим завдяки м’яті.

  • Порцій: 8
  • Калорій: 180 кКал/100 г
  • Час приготування: 8 годин

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока 3,2%;
  • 50 г солодковершкового масла 82%;
  • 4 жовтки великих яєць;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 0,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю або суміші для пудингу;
  • 13-14 листочків м’яти.

Процес приготування:

Зробіть м’ятний відвар на молоці та процідіть його. Поставте на плиту на повільний вогонь. Коли воно підігріється до злегка гарячого стану, додайте масло. Змішайте жовтки з цукровою пудрою і крохмалем. Тонкою цівкою введіть в молоко і проваріть до загустіння, але не давайте закипіти. Заготівлю процідіть, поставте в морозилку заморожуватися.

12. Чорне морозиво

Це морозиво має незвичайний колір завдяки кунжутній пасті.

  • Порцій: 8
  • Калорій: 242 кКал/100 г
  • Час приготування: 8 годин

Інгредієнти:

  • 250 мл молока 3,2%;
  • 250 мл вершків 30-33%;
  • 4 жовтків;
  • 100 г цукру;
  • 4 ст. л. пасти чорного кунжуту;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування:

Молоко і половину вершків прокип’ятіть протягом хвилини. Жовтки розітріть з цукровою пудрою. Додайте крохмаль і збийте масу міксером. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою введіть в жовтки гаряче молоко. Поставте суміш на повільний вогонь і прогрійте до загустіння (але не кип’ятіть!). Зніміть з вогню. Додайте кунжутну пасту і перемішайте до однорідності. Другу половину вершків збийте в пишну повітряну масу. Додайте в молочний крем і акуратно перемішайте. Відправте заморожуватися на 7-8 годин.

13. Морозиво «Снікерс»

Цей десерт поєднує в собі смаки шоколаду та арахісу.

  • Порцій: 10
  • Калорій: 359 кКал/100 г
  • Час приготування: 7 годин

Інгредієнти:

  • 400 мл вершків 30-33%;
  • 200 мл вареного згущеного молока;
  • 100 г м’якої карамелі;
  • 100 г гіркого шоколаду;
  • 2 ст. л. арахісової пасти;
  • 40 г арахісу.

Процес приготування:

Сливки збийте до стійких піків. Додайте варене згущене молоко, арахісову пасту, перемішайте. Додайте м’яку карамель і ще раз збийте. Розкладіть морозиво в форми та заморозьте. Коли морозиво затвердіє, дістаньте його з формочок і посипте з кожного боку подрібненим арахісом, злегка вдавлюючи його. Знову поставте заморожуватися. Розтопіть плитку шоколаду. Занурте кожне морозиво в глазур. Зверху ще раз посипте подрібненим арахісом і відправте в морозилку до повної готовності.

14. Італійське морозиво Джелато

Це морозиво має ніжну текстуру і є справжнім італійським делікатесом.

  • Порцій: 6
  • Калорій: 178 кКал/100 г
  • Час приготування: 8 годин

Інгредієнти:

  • 350 мл жирного молока;
  • 150 мл вершків 25%;
  • 100 г цукрової пудри або цукру-піску;
  • 1 великий жовток;
  • 1 щіпка солі;
  • ванілін на кінчику ножа.

Процес приготування:

Додайте в молоко сіль, 50 г цукру і нагрівайте до гарячого стану, але не кип’ятіть. Збийте жовток з другою половиною цукру. Тонкою цівкою влийте в гаряче молоко і розмішайте. Отриману масу нагрівайте на повільному вогні до загустіння. Коли крем охолоне, додайте охолоджені вершки та перемішайте. Охолодіть морозиво в морозилці 7-8 годин.

15. Морозиво з солоною карамеллю

Це морозиво поєднує в собі солодкість і легку солоність, що робить його дуже смачним.

  • Порцій: 7
  • Калорій: 184 кКал/100 г
  • Час на приготування: 9 годин

Інгредієнти:

  • 420 мл молока 3,2%;
  • 200 г тростинного цукру (можна замінити звичайним);
  • 2 великих яйця;
  • 120 мл вершків 30-33%;
  • сіль за смаком.

Процес приготування:

Закип’ятіть молоко і приберіть з плити. В іншу каструльку засипте 150 г цукру і розтопіть його на повільному вогні до рідкого стану. Додайте гаряче молоко, щіпку солі та мішайте до однорідної консистенції. Залиште охолонути. Збийте яйця з цукром, що залишився. Влийте їх в тепле молоко і поставте на слабкий вогонь. Помішуючи, прогрійте масу до загустіння. Вершки збийте в пишний крем. Змішайте з яєчно-молочної заготівлею і перелийте в контейнер з кришкою. Заморожуйте протягом 8 годин.

16. Смажене морозиво в подвійному паніруванні

Цей рецепт — це щось нове і незвичне, яке вразить ваших гостей.

  • Порцій: 6
  • Калорій: 320 кКал/100 г
  • Час на приготування: 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 300 г пломбіру;
  • 100 г дрібної кокосової стружки;
  • 1 велике куряче яйце;
  • панірувальні сухарі;
  • рафінована олія для обсмажування.

Процес приготування:

З морозива сформуйте порційні кульки. Поставте в морозилку, щоб вони замерзли до дуже твердого стану. У маленьку каструлю налийте олію і поставте на вогонь. Збийте яйце в піалі. Обкатайте кульку морозива в стружці кокоса. Занурте у збите яйце та обваляйте в панірувальних сухарях. Обсмажуйте морозиво протягом 10-15 секунд до появи рум’яного кольору. Відразу ж подавайте до столу.

17. Шоколадно-апельсинове морозиво

Це морозиво має яскравий і насичений смак, що ідеально підійде для десерту.

  • Порцій: 2
  • Калорій: 330 кКал/100 г
  • Час приготування: 7 годин

Інгредієнти:

  • 1 дуже стиглий авокадо;
  • 1 апельсин;
  • 40 г гіркого шоколаду 70%;
  • 3 ст. л. порошку какао;
  • 3 ст. л. рідкого меду.

Процес приготування:

Вичавіть сік з апельсина і натріть цедру. Очистіть від шкірки авокадо, наріжте довільними шматочками. Перебийте в однорідне пюре авокадо, цедру і сік апельсина. Додайте какао і мед, потім ще раз збийте. Надішліть заморожуватися на 6-7 годин.

18. Морозиво з сиру

Цей рецепт морозива виходить легким і ніжним, ідеально підходить для любителів сиру.

  • Порцій: 8
  • Калорій: 190 кКал/100 г
  • Час приготування: 5 годин

Інгредієнти:

  • 400 г жирного сиру;
  • 370 г білого згущеного молока;
  • 100 мл молока 3,2%.

Процес приготування:

Збийте сир, молоко і згущене молоко до однорідності. Чим краще переб’єте сир – тим однорідніше вийде морозиво. Перекладіть в лоток або формочки для морозива. Заморожуйте протягом 4-5 годин.

19. Морозиво з соку

Це просте та освіжаюче морозиво ідеальне для літніх днів.

  • Порцій: 3
  • Калорій: залежить від набору інгредієнтів
  • Час приготування: 4 години

Інгредієнти:

  • 150 мл будь-якого соку;
  • 20 г цукру;
  • 100 мл води;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Процес приготування:

Зваріть цукровий сироп і змішайте з фруктовим та лимонним соком. Залийте морозиво в порційні форми та відправте в морозилку на 4-5 годин.

20. Хвойне морозиво

Цей незвичний рецепт морозива поєднує в собі смак хвойних голок і легку солодкість.

  • Порцій: 1
  • Калорій: 135 кКал/100 г
  • Час приготування: 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 кулька морозива пломбір (50 г);
  • 20 ялинкових голок;
  • 2 ст. л. малинового сиропу;
  • 50 мл апельсинового соку.

Процес приготування:

Ялинкову хвою розітріть в ступці, поки не виділиться сік. Додайте рідкий малиновий сироп і ще раз розітріть. Процідіть через марлю, добре віджавши отриману масу. У невеликий стакан вилийте хвойний сироп. Акуратно влийте апельсиновий сік, щоб рідина лягла шарами. Зверху викладіть кульку пломбіру і відразу подавайте до столу.

Висновок

Приготування морозива в домашніх умовах — це не тільки смачно, але й дуже цікаво. Ви можете експериментувати з різними смаками та інгредієнтами, створюючи унікальні десерти для себе та своїх близьких. Сподіваємось, наші рецепти надихнуть вас на приготування смачного морозива, яке порадує вас у спекотні дні. Не забувайте ділитися своїми результатами та насолоджуватися кожним шматочком!

Схожі публікації

Як малювати стрілки для початківців

Volodymmyr

Як правильно займатися анальним сексом

Volodymmyr

Як почати заробляти гроші з нуля: практичні поради та стратегії

Volodymmyr